torsdag 22. oktober 2009

Goa

Viva Goa

eller "leve Goa" sto på en spisebrikke på en random resturant i dag. Jeg leste, godtok ordenes eksistens, men kunne desverre ikke si meg enig. Goa er en gammel portugisisk koloni. Og da britene gjorde en middels god jobb med å oppdra resten av india, fikk inbyggerne i Goa aldri noen smekk på fingrene. Det hadde de trengt.




Usoemmelig svingom.




Det er lov med kneskåler og skuldre her i Goa, men her er også lov å komme med kjønnsdiskriminerende tilrop, eller bare irriterende "tsst tsst" som jeg så altfor godt husker fra en annen portugisisk koloni (brasil). Forskjellen er bare at inderne er så mange mange fler. Og de er seige, seneste og sosialt inkompetente. De henger og slenger på hvert gatehjørne uten særlig vettug dagsorden.

Men det er ikke alle som forkaster Goa for sin "vestlige" stil, sine tacky fake-merke sjapper, sine hyller spekket med Finn-crisp knekkebrød, sine apollo parasoller. Hit valfarter østeuropeere og lav engelsk middelklasse. Her er de hjemme. Her er de konger for en kveld. Hvis man tar turen til en nesten hvilken som helst overpriset resturant i området, vil en aura av knuste drømmer og alkohol blande seg med gamle semi-slagere som "dr. jones" og andre klassikere. Her valfarter altså britene og russerne/polakkene/østblokkfails. I en salig blanding støtter de seg tappert på sine dvaske grevinne-armer mens de bader i french frites og øl. Kanskje noe sterkere. De gamle trollene av noen single kvinnemennesker følger sultent med på de små senete kelnerne som smiler bredt av lukten av tips.
Til tross for dette fantastiske felleskapet er det likevel ikke særlig vanskelig å skille engelskmenn fra slaver-etterkommerne.




Finsk knekkebroed i India.






Den typiske brite i Goa, er veldig britisk. Det vil si blek på grensen til gjennomsiktig, eller godt stekt på begge sider. medium minus. Rosa og dvaske, og på 60+. Disse trodde en gang på kjærlighet, fred og blomster. De gamle hippiene ble bitt av markedsøkonomien til slutt. Men de kommer tilbake til India for å pleie gamle drømmer, sine solbrente ben via a "footmassage" og skylle den gode sammvittighet ned med store mengder øl. India er drømmenes land, vet du.



Meg og Sandra og et tre.




Den andre sorten ferierende er nok fra Russland når jeg tenker meg om. Tsjernobyl området. Med store hoder, som ser ut som noe fra mummidalen, vralter horder av russere rundt og lager kvalm i Goa. Antagelig mafia.

















mistenkelig gjeng.






Men vi har fått smakt på utelivet. Tito's "where else". Ganske gøy. Bildene er derfra, tatt med sandras kamera. Mange av meg. Haaper du blir fornoyd mamma.











creds til mathias som kan hacke.

2 kommentarer:

  1. Flott å se deg på noen bilder, ja! Brun og blid. Men kanskje du må lese en gang til det du skriver her; du høres nokså nedlatende kolonial ut selv, om jeg må si... Og det at indiske menn ser på dere (lettkledde, vakre) jenter er nok en del av kostnaden ved turen - kanskje de rett og slett lurer på hva dere gjør der? om dere er tilgjengelige? Hvordan dere kan ha råd til å henge rundt i Goa en middels oktoberdag? Kanskje de stirrer litt på samme måte som feks innbyggerne i Volda eller Sandnes stirret da de første og andre sikhene kom med sine turbaner - evt slik vi stirrer i Asker når damer i hijab og ungeflokk og plastsandaler tar seg fram i vintersnøen??? Hva tror du? klem fra mamma

    SvarSlett