mandag 19. oktober 2009

Om Gøbbels og Indisk byrokrati







Etter Mangalore, som forøvrig bestod av tæning og loking, er vi nå trygt inlosjert på manipal university.


Gadd ikke ta bilde av universitetet. Men her er en ku. De er hellige i India.



Manipal universety er ikke overraskende et universitet som det så fint heter på norsk. I manipal. Campus har flere institutter. Her går soon2be leger, farmasøyter, hackere(software-develep.), og journalister/pr folk. Vi er altså her for å besøke sistnevnte. For de som er litt inne i gamet med journalistikk,kan jeg trygt fortelle at baade tv og radiolinjene var litt sneiks.

Når jeg sier trygt inlosjert, så må jeg utdype. Vi blir møtt på parkeringsplassen av Rukma (indisk professor som har besøkt oss i Volda) og hennes tre disipler:

Noksha- liten klassisk nerde-inder. Kan alt om Twiligth og andre "epic-tales". Rund i kantene og rundt midjen. Under én meter høy, briller og alltid masse å gjøre. The underdog av bermuda-triangelet.



Igjen henger ikke tekst og bildet sammen. Hellig kugalskap.


Kritika- eller kruttønna. Har mobil i sånn mobil-etui fra 90 tallet. Skinn med plast-"vindu". Rimelig fail. På denne har hun seff alle nr i hele verden, og elsker å organisere. Organisering tar mange former her i India. Kruttønna liker å snakke høyt og gjenta seg selv. Gjerne med Noksha, eller lille trille med lese-brille ved sin side. Brille-trille gjentar det kruttønna allerede har sagt to ganger. Altså blir enkle budskap innprentet med så mange variable og ofte gestikulerende, hesblesende og intense uttrykk at vi stakkarer mister fokus og faller av lasten. Setning må gjentas tre ganger til. Kaos.

Gøbbels. Ingen vet egentlig hva Gøbbels heter, men hun har fått sitt navn fra en fryktet mann fra andre verdenskrig. Gøbbels tar bare en form, en streng, tynn inder med briller og attitude som hadde skremt de fleste. Når Brille-trille og Noksha roter med organiseringen, trer Gøbbels inn og ordner opp. Hun ser på alle de vanskelige skjemaer som skal fylles ut med et iskaldt blikk, og de fyller seg ut av seg selv.

Her har vi enda en ku, type liggende.

Men Manipal har ikke bare disse tre nattens riddere. Foruten mat-kuponger, kø-kultur og andre serverdigheter, så er vi altså inkvartert på et jente-pensjonat. Med Cerfue. 22.30. Hvis ikke vi opprettholder denne fristen blir made'sa sure. Skjer det tre ganger er man ille ute.

-they will totally call your parents.
Lille brille-trille "Noksha".


Vi hadde ogsaa den store glede av aa faa en guidet tur rundt paa campus. I en svett buss fra midten av 20 tallet. Grunleggeren av dette fhaantastiske universitet het visst Pai. Og han hadde faatt sitt eget museum. Rukma og Dimmen sviktet oss naar guidingen var paa det verste, de skulle nemlig drikke te med direktoeren. Alle gjenvaerende kids blir enige om "bail or fail". Seb hadde seff glemt sekken sin i bussen, og en eller annen nisse mente vi ikke kunne baile out Seb alene med Pai og de andre gu(i)dene. Altsaa var to herlige timer til dedikert til Manipal-university "inspired by life".

Her i manipal er vi ogsaa med på noen forelesninger som består av mer eller mindre ubrukelig informason. Drar til Goa på søndag. by failtrain.

Manipal- bail or fail.

3 kommentarer:

  1. herlige kuer!! jeg savner deg!!

    keep up the good work, blogg-hoe

    SvarSlett
  2. Takk. Endelig en ikke-mamma kommentar. Selv om det er hyggelig mams. HEr er en link til en annen blogger i India. Mathias heter han og er jevnt over en hyggelig kar. http://mathiasjorgensen.com/

    SvarSlett
  3. Jaja, skjønner at det er moro med ikke-mamma-kommentarer..Derfor skal jeg gjøre denne kort. Siden jeg er mamma så lurer jeg på sånne ting som om du får noe lære for livet på turen og om du holder deg frisk og har det bra. Forresten; kuene er veldig søte og du skriver morsomt! Stor klem

    SvarSlett